Yrittäjä – helpota arkeasi: Pikavinkkejä yrittäjälle (1-5)

Pikavinkki#1: Kännykkänäkymä kuvaksi

Screenshot eli näyttökaappaus älypuhelimella on helppo toiminto, jonka avulla tallennat kuvaksi sen, mitä kännykkäsi näytöllä juuri kyseisellä hetkellä näkyy. Tämä tietokonemaailmasta tuttu työkalu on tarjolla myös älypuhelimille tehden käyttäjiensä arjesta helpompaa!

Samsung (Galaxy S5 Active): Paina yhtäaikaa koti- ja virtanäppäintä.

Tarkemmat ohjeet (englanniksi) 

iPhone tai iPad: Pidä pohjassa sleep/wake-näppäintä (laitteen yläreunassa tai sivulla) ja napsauta koti-näppäintä.

Kuvallinen ohje (englanniksi)

Esimerkki: Näppärä apuväline esimerkiksi puhelimessa olevan ”To Do”-listan nopeaan jakoon muille projektiin osallistujille tai vaikkapa toimistotarvikeostoslistan välittämiseen assistentille.

Millä tavalla sinä voisi hyödyntää toimintoa omassa yrittäjäarjessasi?

Pikavinkki#2: Tee kokonaisuuksia

Ideoi ja suunnittele somesisältösi kokonaisuuksiksi, joilla on toistuva kaava. Kun yleisösi tottuu saamaan uutta materiaalia tiettynä päivänä, he palaavat mielellään katsomaan, mitä kivaa olet tällä kertaa heille keksinyt. Sen lisäksi, että tuot aina pöytään uutta sisältöä, pidät mielenkiintoa yllä lukijoidesi keskuudessa.

Julkaisutahtisi pysyy tasaisena, kun olet ennakkoon suunnitellut, miten sisältöäsi jaksotat ja jaat. Näin nouset toistuvasti ihmisten uutisvirtaan ja pysyt heidän mielessään sosiaalisen median avulla.

Esimerkki: Julkaise joka maanantai yksi työhösi liittyvä teko, jonka aiot toteuttaa viikon aikana. Perjantaina julkaise kuva, kun homma on tehty!

Mitä muuta voisit kenties julkaista sarjoina?

Pikavinkki#3: Luo joka päivä yksi uusi kontakti

Aina on aikaa tutustua yhteen uuteen ihmiseen, oli kyseessä sitten kahvilatuttavuus tai netin kautta avattu keskustelu. Jokaisen uuden ihmisen avulla voit oppia roppakaupalla uutta! Tästä päivästä vuosi eteenpäin ja sinulla on 365 uutta tuttavaa, joiden omaan piiriin kuuluu x kpl:tta mielenkiintoisia ihmisiä!

Esimerkkejä: Kommentoi hyvää kirjoitusta tai jaa eteenpäin sinua auttanut vinkki. Kiitä hyvän kirjan kirjoittajaa henkilökohtaisella viestillä. Osallistu johonkin tapahtumaan ja luo uusi kontakti. Ryhdy seuraamaan uutta mielenkiintoista ihmistä somessa sekä jaa hänen twiittinsä/kuvansa/tekstinsä omalle verkostollesi.

Miten sinä luot oman kontaktisi tänään?

Pikavinkki#4: Tee mindmap

Mindmap on nopea ja tehokas tapa jäsennellä villisti poukkoilevat ideat ruotuun ja vieläpä visuaalisesti. Esimerkiksi tekstin luonnostelu kannattaa aloittaa aivan muualla kuin nenä kiinni näytössä, sillä luova työ ja ideointi vaatii suotuisat olosuhteet.

Kun ideasi on jo järjestelty mindmapin muotoon, pääset kirjoitustyöhän heti käsiksi koneen ääreen istahtaessasi ja työ sujuu sutjakasti.

Esimerkki: Nappaa mukaasi ruutuvihko ja kynä sekä lähde lähikahvilaan teekupposelle. Kirjoita paperin keskelle, mitä aihetta tekstisi koskee. Piirrä sen ympärille eri osa-alueita, joita haluat käsitellä tekstissäsi. Tarkenna osa-alueita vielä pienempiin osiin. Näin sinulla on toimistolle palatessa valmis runko, josta kirjoitustyö on helppo aloittaa!

Pikavinkki#5: Opi uusi asia

Tiedonjano on kutkuttelevan hauska ilmiö – hyödynnä siis oma uteliaisuutesi! Voit luoda itsellesi tehokkaan rutiinin, jonka avulla kehität itseäsi jatkuvasti ja näin luot etumatkaa kaikkiin kilpailijoihisi nähden! Päätä siis, minkä asian opit tänään ja tartu toimeen.

Kun olet luonut itsellesi uusien asioiden oppimisesta rutiinin pienten asioiden avulla, skaalaa kokonaisuus ajamaan tavoitteitasi liiketoimintapuolella: Minkä asian oppiminen edistäisi liiketoimintaasi? Paloittele suurempi kokonaisuus viikkotasolle toistuviksi teoiksi.

Nettiä käyttäessäsi rajoita etukäteen opiskelusi tiettyyn ajanjaksoon esim. 30min, jottet päädy surffauksen syövereihin liikaa. Harjoittelun kautta opit myös löytämään hyvät tietolähteet nopeasti (tallennathan löytösi myös selaimen kirjanmerkkeihin!)

Esimerkki: Katso netistä ohjevideo tai etsi blogeista sinulle hyödyllistä tietoa. Jos pyöräsi kumi on rikki, etsi hakusanoilla ”Kuinka paikata pyörän kumi”. Vastaavasti jos myyntitaitosi kaipaavat pientä buustausta, testaa mitä verkosta löytyy myyntitaitojen kehittämiseksi.

Voisitko sinä tehdä videon, joka auttaisi muita oppimaan uuden asian?

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *