Videon upotus YouTubesta kotisivuille – Näin estät suositellut videot

Videomarkkinointi on tehokasta pienyrityksillä

Uusimpien tilastojen mukaan YouTube on horjuttanut Facebookin asemaa suosituimpana somekanavana suomessa. YouTube on pelkästään videoille tehty somepalvelu, jonka omistaa maailman suurin hakukone Google. Lisäksi YouTube itsessään on toiseksi suurin hakukone, sillä sen halutoiminnolla etsitään paljon tietoa jatkuvasti ja sinun yritysesi tuli näkyä niillä hakusanoilla, jotka liittyvät toimialaasi.

Yksi keino on ottaa YouTube Bränditili käyttöön ja ryhtyä julkaisemaan alaasi liittyviä videoita. Avaa kaikki yrityksesi Google-palvelut saman tunnuksen alle, jotta tilastot kulkevat niiden välillä ja saat parhaan hyödyn kaikista. Muita Googlen palveluita ovat My business (karttapalvelut ja yrityksen perustiedot), Search Console (kotisivujen hakukonenäkyvyys), Google Analytics (www-sivun kävijätilastot), Google Ads (hakusanamainonta hakukoneessa ja videomainonta YouTubessa).

Jos videot lataa suoraan kotisivujen palvelimelle, ne vievät paljon tilaa ja saattavat hidastaa sivustoa. Lisäksi sivuston toteutuksesta riippuu, miten hyvin sivut näkyvät eri käyttölaitteilla ja selaimilla. Jos käytät YouTubea videomarkkinoinnissasi, voit upottaa videot suoraan sieltä kotisivuillesi. Näin saat videosi näkymään esimerkiksi aihetta käsittelevän blogitekstin yhteydessä tai esittelyvideon www-sivujen etusivulla.

Videoiden YouTube-upotuksesta on useita hyötyjä

  1. Saat hakukonehyödyn
    Kun laadit videon tiedostonimen, otsikon ja saatetekstin huolella ja käytät alaasi ja videoon liittyviä ”tägejä” eli merkintöjä parannat näkyvyyttä sekä YouTubessa että Googlen hakukoneessa. Hakukoneen tuloksissa videoille on oma välilehti.
  2. Säästät web-sivujen palvelintilaa
    YouTubesta upotetut videot sijaitsevat YouTuben palvelimella, joten oma sivusi ei kuormitu.
  3. Videot toimivat kaikilla laitteilla ja selaimilla
    YouTube on kehittänyt järjestelmänsä huippuunsa, jotta asiakkaan käyttökokemus on paras mahdollinen millä tahansa laitteella.

Niinkuin kaikessa, myös tässä on muutama huomioitava seikka. Mikäli upotat eri lähteistä sisältöä, informoi siitä sivustokävijöitä joko tietosuojaselosteessa tai osiossa, jossa kerrot sivustosi evästeistä. Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla eli jos henkilö on samaan aikaan kirjautunut somepalveluun, josta sisältöä olet upottanut, saa myös kyseinen järjestelmä tietää tästä. Näin ollen kannattaa olla läpinäkyvä käytettyjen tekniikoiden kanssa ja kertoa niistä selvästi myös yleisöllesi. Katso esimerkki Eväste-tiedotteestani ja kiinnitä huomiota kohtaan: Muilta sivustoilta upotettu sisältö. YouTube antaa nykyään mahdollisuuden hieman rajoittaa tietojen keräämistä ruksimalla upotuskoodin luomisessa kohdan ”Ota käyttöön yksityisyyden suoja”:

Miten estää YouTuben suosittelemat videot?

YouTube tekee omat valintansa ja suosittelee videoita upotettujen videoiden päätteeksi. Nämä eivät aina liity videosi aihepiirin ja asiayhteys saattaa olla jopa kiusallinen brändisi kannalta. Tällä hetkellä on toimiva keino, jolla voit estää YouTuben valitsemat videosuositukset ja saada oman kanavasi videot näkymään upotetun videon lopussa.

1. Nouda upotuskoodi YouTubesta
Valitse haluamasi video, klikkaa se auki ja paina ”Jaa”-painiketta videon alla.

2. Valitse valikosta ”Upota”

3. Avautuvasta ikkunasta laita ruksit molempiin kohtiin ja valitse ”Kopioi”. Tällöin upotuskoodi kopioituu leikepöydällesi.

4. Liitä koodi sähköpostiin tai tekstitiedostoon. Muokkaa koodia, jotta saat estetty YouTuben videosuositukset. Lisäämällä Url-osoitteen loppuun tekstin ?rel=0 (esimerkkikoodissa punaisella ja lihavoituna), saat estettyä YouTuben suosittelemat videot.

<iframe src=”https://www.youtube.com/embed/XMAVCdZOOXY?rel=0” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”></iframe>

5. Lähetä muokattu koodi webmasterille ja kerro, mihin kohtaan sivua haluat videon näkyville.
Jos hallinnoit sivuja itse, käy lisäämässä upotuskoodi oikeaan kohtaan sivun koodia.
VAROITUS! Älä koskaan tee kooditason muutoksia verkkokauppaan tai sivustoon kysymättä webmasterilta ensin! Pienikin virhe koodissa saattaa rikkoa sivuston!

*** Tässä esimerkki YouTubesta upotetusta videosta.***
Tämän videon upotuskoodiin on muokattu tuo ?rel=0 eli videon lopussa sinulle tulisi näkyä vain oman kanavani videosuosituksia, ei satunnaisia YouTuben poimintoja. YouTube muuttuu jatkuvasti, joten ilmoitathan minulle, jos näet videon lopussa muuta, kuin Someleontti-kanavalta olevia videoita.

Katso myös vinkki, kuinka hyödynnät Päätösruutuja YouTube -videoissa yleisön ohjaamiseen omien videoidesi pariin:
YouTube: Ohjaa kävijöitä päätösruutua käyttämällä [ohjevideo]

Mikäli sinusta tuntuu, että tulevana vuonna sosiaalisen median kanavat ovat tärkeässä roolissa yrityksen markkinoinnissa, tule oppimaan uusia sometaitoja! 

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *