Somevideot markkinoinnissa – Usein kysytyt kysymykset – FAQ – Q&A

Videomarkkinointi on yrittäjälle loistava mahdollisuus rakentaa suhdetta omaan yleisöön ja tehdä tehokkaasti myyntiä somekanavia hyödyntämällä. Tämä on täydentyvä blogipostaus, jossa vastaan usein kysyttyihin kysymyksiin.

Videoiden avulla voit kloonata itsellesi käytännöllisiä digitaalisia kopioita itsestäsi. Digitaalinen kloonisi on kustannukseltaan edullinen (kertakustannus videon teosta) ja se on valmis palvelemaan asiakkaita kaikissa haluamassasi kanavissa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

-Videokloonisi on tavoitettavissa ympäri vuorokauden ja silloin kun yleisölle parhaiten sopii

-Somevideot muun digisisällön tapaan tekevät töitä puolestasi – väsymättä kaikkina vuorokaudenaikoina!

-Videoilla rakennettu viestintä ja myyntiputket toimivat automaattisesti, kun sinä lomailet (tähän tarvitset suunnittelun ja toteutuksen etukäteen)

-Video vastaa väsymättä samoihin usein kysyttyihin kysymyksiin yhä uudelleen ja uudelleen

-Videot vakuuttavat ihmiset ammattitaidostasi (kun sisältö tehty oikein!)

Somevideoiden tekemiseen et tarvitse muuta kuin älypuhelimen, rauhallisen paikan ja riittävästi valoa, joka tulee kohteen edestä.

Katso vastauksia myös Instagram-tililtäni sekä YouTubesta!

Miksi somevideot ovat tehokasta markkinointia?

Oletko huomannut, että pysähdyt somessa liikkuvaan kuvaan? Video on vaikuttava markkinointikeino yritykselle ja keino erottua massasta ja valtavasta informaatiotulvasta, johon törmäämme päivittäin. Hyvin tehty ja toteutettu video vangitsee katseemme ja tuo nopeasti ydinasiat esiin visuaalisessa muodossa.

Video on myös ainoa sisältöformaatti, joka tallentaa ihmisen piilosignaalit ja elekielen, jotka ovat olennainen ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja viestinnässä! Rakennat siis luottamusta uusiin ihmiseen nopeiten videosisällöillä esiintymällä itse videoilla uskottavasti.

Luottamus on myynnin edellytys ja näin ollen saat rakennettua tehokkaita myyntiketjuja videoiden varaan, kunhan suunnittelet asiakkaan ostopolun hyvin.

Somekanavien algoritmit suosivat videosisältöjä, joten ottamalla videot viestinnän, myynnin ja markkinoinnin välineeksi, saat etulyöntiaseman!

Miten voi helposti aloittaa somevideoiden teon?

1. Suunnittele ensin, koska se nopeuttaa toteutusta

2. Mieti miksi ja kenelle video tehdään

3. Mieti videon rakenne ja sisältö mindmapin avulla

4. Tee tukisanalista helposti nähtäville

5. Anna mennä! Lataa suunnitteluun Sisältömindmap täältä!

Kannattaako somevideot kuvata pystyyn vai vaakaan?

Tämä riippuu videon käyttötarkoituksesta sekä julkaisukanavasta, katso tarkempi vastaukseni videolta! Mikäli video on kuvattu riittävällä rajausvaralla alunperin, se on mahdollista jälkieditoinnissa muuttaa moneen eri kuvasuhteeseen videoeditointityökaluilla.

Esimerkki: Vaikka alkuperäinen livevideo on tehty pystyformaatissa, lopullinen somejakoihin optimoitu versio voidaan jälkieditoinnissa muokata vaakamuotoon sekä tehdä videosta myös lyhyitä 60s pystyvideoita reelsejä eli keloja varten Instagramiin ja Facebookiin. Näin samaa tallennetta voidaan hyödyntää monessa eri kanavassa!

Reelsien eli kelojen nousun myötä kännykällä tehdyt lyhyet pystyvideot (7-90s) ovat entistä suosituimpia ja saavat somekanavissa lisänäkyvyyttä!

Tärkeintä on saada olosuhteisiin nähden mahdollisimman korkealaatuinen tallenne, joka on hyödynnettävissä moneen tarkoitukseen ja joka auttaa tai ilahduttaa yleisöäsi jollain tavalla!

Millainen video on riittävän hyvä julkaistavaksi somessa?

Jäävätkö videosi julkaisematta, koska ne eivät ole mielestäsi tarpeeksi hyviä?
Määritä, minkälainen sisältö somessa on riittävän hyvää omilla kriteereilläsi. Et tarvitse täydellistä, vaan oikeasti julkaistun videon. Vain julkaistu sisältö edistää myyntiä ja yleisön tietämystä osaamisestasi tai yrityksesi tuotteista.

Oma kriteerini: Jos katsoja hyötyy videosta jollain tavalla, se on riittävän hyvä!

Asiakaslähtöinen sisältö menee aina teknisen toteutuksen ohi, mutta toki korkealaatuista videota on miellyttävämpi katsella ja kuunnella.

Älä kuitenkaan anna perfektionismin tai varusteiden puutteen estää sinua olemasta läsnä yleisöllesi videomuodossa. Täydellisyyden tavoittelu tyrehdyttää luovuuden ja on helppo tekosyy olla menemättä epämukavuusalueelle esimerkiksi tekniikan tai lisävarusteiden puuttumisen varjolla.

Ryhdy rohkeasti tekemään videosisältöjä, joista ihanneasiakkaasi hyötyy jotain!


Jaa artikkeli:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *