Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 3/5 – Visuaalisuus

Videoiden tekeminen on hauskaa puuhaa ja sen lisäksi yrittäjälle loistava keino markkinoida yritystään. Artikkelisarjan kolmannessa osassa keskitymme videoiden visuaalisuuteen. 

Brändin rakentaminen tapahtuu tekojen kautta. Sosiaalinen media tarjoaa loistavan toimintaympäristön jokaiselle yrittäjälle oman digitaalisen jalanjäljen rakentamiseen. Yksi tehokkain tapa herättää mielenkiintoa ja rakentaa luottamusta uuteen yleisöön on somevideoiden johdonmukainen käyttö yrityksen markkinoinnissa.

Vinkki 3: Visuaalisuus on videon valtti

Ihmiset liikkuvat somessa kärsimättömästi ja selailevat uutisvirtaa vauhdilla. Mikäli haluat yrityksesi näkyville ja löydettäväksi, tulee huomioida sosiaalisen median kanavien visuaalisuus. Videosisällöillä voit rakentaa viestisi visuaaliseen muotoon, jotta se herättää kohdeyleisön mielenkiinnon somesurffailun aikana.

Viestinnän rakentaminen videomuotoon auttaa esimerkiksi näissä asioissa:

 • Brändin rakentaminen
  Somejulkaisuilla kannattaa rakentaa tietoisuutta yrityksestä ja sen arvoista. Visuaalisilla brändielementeillä saadaan videoihin yhteneväinen ulkoasu ja samalla vahvistetaan muistijälkeä yleisön mielessä. Brändiä voi rakentaa yritys-, tuote- tai henkilövetoisesti, joten mieti, mikä on sinulle sopivin ratkaisu. Pienessä yrityksessä henkilöbrändin rakentaminen helpottaa yleensä myyntiä merkittävästi!
 • Mielenkiinnon herättäminen
  Monessa somealustassa videot lähtevät pyörimään automaattisesti. Liikkuva kuva kiinnittää yleisön mielenkiinnon helpommin ja nopeammin, kuin yksittäinen valokuva. Kilpailu huomiosta somekäyttäjien uutisvirrasta on kovaa, joten sinunkin kannattaa hyödyntää kaikki mahdolliset keinot oikean yleisön saavuttamiseksi ja mielenkiinnon herättämiseksi! Muista, että ensimmäiset 3-7 sekuntia ratkaisevat sen, katsotaanko videota eteenpäin.
 • Somevideoilla voit visualisoida tekstiä ja kaavioita
  Tekstisisältö tai tilastokäppyrät saattavat olla joillekin käyttäjille hankalia hahmottaa tai ne eivät vaikuta tarpeeksi kiinnostavilta, jotta niihin haluaisi perehtyä syvemmin. Videon avulla voit nostaa avainsisällön tekstistä tai kaaviosta visuaaliseen muotoon ja jakaa ne eri somekanaviin videoina. Näin ollen yleisö saa nopeasti kuvan siitä, mikä on oleellista!
 • Asioiden kiteytys ja teemoittaminen videoilla
  Esimerkiksi verkkokaupassa tai asiantuntijablogissa on paljon erilaisia sisältöjä ja kokonaisuuksia. Yleisön voi olla hankala hahmottaa, mistä olisi heille eniten hyötyä. Helpota siis ostopäätöstä rakentamalla teemavideoita eri aiheista. Esimerkiksi kenkien verkkokaupassa kannattaa nostaa kauden uutuudet esiin videoin. Lisäksi videoita voi tehdä esimerkiksi eräharrastukseen sopivista jalkineista, vedenpitävästä mallistosta tai kauden kauneimmista juhlajalkineista. Vastaavasti asiantuntija voi esitellä videoilla palvelu- tai luentotarjontaansa teemoittain. Tämä auttaa löytämään kullekin kohdeyleisölle sopivaa sisältöä.

Tehtävä: Ideoi videosarja

Yksittäisten videoiden sijaan mieti selkeä teema, jota voit tehdä useamman videon. Pidä mielessä myynnin kannalta tärkeä tavoitteesi ja mieti, miten saat videoiden sisällön tukemaan sen toteutumista. Kun jaat videot somessa, muista kertoa saatetekstissä, että luvassa on enemmänkin aihepiiriin liittyviä videoita! Esim. video 3/5 tai 4/5 jne.

Kirjoita ideasi ylös paperille. Lataa ilmainen mindmap-pohja ja ohjeet ideointiin!


Lue myös artikkeli:

Onko video suttuinen?-Tarkistuslista parempaan videolaatuun


Lisää hyötyjä, vinkkejä ja tehtäviä:
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 1/5 – Kloonaa itsesi verkkoon
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 2/5 – Luottamuksen rakentaminen
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 3/5 – Visuaalisuus
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 4/5 – Näkyvyys ja löydettävyys
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 5/5 – Myynnin kasvu


Mikäli kaipaat apua teknisten taitojen haltuunottoon tai uusien sisältöideoiden muodossa, liity Someleontin Sisäpiiriin!
Liity nyt ja saat ilmaisen ”Somen alkeet – vinkkejä yrittäjälle”-PDF-oppaan!

 


Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *