Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 2/5 – Luottamuksen rakentaminen

Kännykkävideon tekeminen on halpaa, helppoa ja nopeaa! Kun digimarkkinoinnin kokonaisuus on etukäteen suunniteltu hyvin ja videoiden tekemisestä on tullut sinulle yrittäjänä rutiini.
Lue koko artikkelisarja, niin tiedät miten somevideot auttavat sinua markkinoinnissa!

Vinkki 2. Rakenna luottamusta jo verkossa

Videoiden johdonmukainen tekeminen helpottaa myyntiä. Videolla pystyt viestimään monipuolisemmin, kuin millään muulla mediamuodolla. Ihmisen elekieli, ilmeet ja tiedostamatta lähetettävät signaalit tallentuvat videolle yleisön tulkittavaksi. Näin ollen videoilla informaatio sinusta, yrityksestäsi ja tarjoamistasi palveluista välittyy kaikkein tehokkaimmin.

Videoiden tekeminen yrityksen avainhenkilöistä auttaa monella tasolla:

 • Hyöty ihmiselle ja yleisön auttaminen
  Luotamme yleensä vaistomaisesti ihmiseen, joka auttaa meitä. Tee videoita, joiden sisältö auttaa yleisösi edustajaa eteenpäin jossain ongelmassa tai vastaa hänen tarpeeseensa. Kun olet avuksi ja teet sisältösi asiakaslähtöisesti ja heidän näkökulmaan soveltuvalla tavalla, saat videoillasi aikaan kiitollisuuden tunnetta. Tämä yleensä palkitaan esimerkiksi palveluiden tai tuotteiden ostamisella tai suosittelemalla luotettavaksi koettua yrittäjää omille verkostoille.
 • Henkilökemiat
  Ihmisen persoona saadaan hyvin vangittua videolle ja tämän takia videosta kiinnostuvat henkilöt, jotka kokevat videolla olevan henkilön mielenkiintoiseksi ja miellyttäväksi. Tällöin henkilökemiat ovat positiivisesti kohdallaan mahdollista jatkoa ajatellen. Toisaalta ihmiset, joita esimerkiksi yrittäjän persoona ei miellytä, eivät edes katso videota loppuun.
  Tämä säästää molempien aikaa! Miksi sinä yrittäjänä myisitkään palveluitasi taholle, joka niitä ei halua ostaa? Jos henkilökemiat kipinöivät negatiivisella tavalla heti startissa, yhteiset projektit saattavat olla floppeja ja molemmille osapuolille stressaavia. Keskity siis niihin tahoihin, joiden kanssa ennuste hedelmällisestä yhteistyöstä on hyvä ja joiden kanssa yhteistyö sujuu mielekkäästi!
 • Muutosvastaisuuden torjuminen ja innostaminen
  Välillä henkilö saattaa tarvita pientä innostusta ja uutta ajattelutapaa ennen kuin hän on valmis muutokseen. Yrittäjän kannalta on tehokasta torjua mahdolliset vastaväitteet ja muutospelko videoitujen sisältöjen avulla. Sama video voi olla tuhansien nähtävillä yhtä aikaa, kun taas kenttätyössä ihmisten muutosvastarinnan torjuminen yksittäin ja henkilökohtaisesti on aikaa vievä prosessi. Videoilla vakuuttamasi ihmiset ovat valmiita muutokseen ottaessaan sinuun yhteyttä. Tällöin aikaa ei tuhlaudu tosielämän keskusteluissa, kun vakuuttaminen ja innostaminen on tehty jo johdonmukaisesti verkossa.
 • Video on luonteva tapa vastaanottaa informaatiota
  Monet ihmiset kokevat videosisällöt miellyttävinä, sillä ne ovat  helposti saatavilla millä tahansa laitteella ja niiden katsominen ei vaadi suuria ponnisteluja. Tiedon perillemeno helpottuu entisestään, jos nostat ydinasiat tekstielementteinä esille tai teet koko videoon tekstityksen yleisösi käyttämällä kielellä. Videon etu on myös se, että sitä voi hyödyntää myös kuuntelemalla – esimerkiksi lenkillä, tiskatessa tai muissa arkiaskareissa.
 • Ihminen ostaa ihmiseltä
  Videon avulla rakennat nopeasti luottamusta, kun kerrot aidosti ja avoimesti tekemisestäsi ja ammattitaidostasi. Tämä madaltaa kynnystä  potentiaalisten asiakkaiden tekemiin yhteydenottoihin ja keskustelu lähtee sujuvasti liikenteeseen. Julkkikset ovat meille TV:stä tuttuja, mutta sinä voit olla yleisölle tuttu sosiaalisen median toimenpiteiden (esimerkiksi videomarkkinoinnin) ansiosta!

Somevideot – Tehtävä

Mieti, minkälaisia vastaväitteitä tai epävarmuustekijöitä ihmiset ovat ilmaisseet myyntitilanteessa – voisiko epävarmuustekijät poistaa videon keinoin? Kuvaa eri sisältöisiä videoita, joilla poistat ostamisen esteitä yksi kerrallaan.

Lue myös artikkeli:

Onko video suttuinen?-Tarkistuslista parempaan videolaatuun


Lisää hyötyjä, vinkkejä ja tehtäviä:
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 1/5 – Kloonaa itsesi verkkoon
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 2/5 – Luottamuksen rakentaminen
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 3/5 – Visuaalisuus
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 4/5 – Näkyvyys ja löydettävyys
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 5/5 – Myynnin kasvu


Mikäli kaipaat apua teknisten taitojen haltuunottoon tai uusien sisältöideoiden muodossa, liity Someleontin Sisäpiiriin!
Liity nyt ja saat ilmaisen ”Somen alkeet – vinkkejä yrittäjälle”-PDF-oppaan!

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *