Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 1/5 – Kloonaa itsesi

Somevideo on arvokas ja kaikkien saatavilla oleva markkinoinnin työkalu, joka jokaisen yrittäjän tulisi ottaa käyttöön!
Videoita pystyy hyödyntämään niin yksinyrittäjä, mikroyritys kuin kansainväliset organisaatiotkin – tärkeintä on kohderyhmän tunteminen, luovuuden käyttö ja johdonmukainen tekeminen. Lue koko artikkelisarja, niin tiedät mitä hyötyjä videoiden käytöllä saat!

Kohderyhmälähtöiseen markkinointisuunnitelmaan yhdistetty videokampanja, somevideot ja johdonmukainen toteutus on pienyrittäjälle myynnin kannalta merkittävä ja tarjoaa mahdollisuuden kloonata yrityksen asiakaspalvelu- markkinointi- ja myyntiresursseja verkkoon laajan yleisön nähtäville. Kehitä sinäkin oma videostrategiasi nyt!

Hyödyt videoiden käytöstä markkinoinnissa saattaa vaikuttaa kassavirtaan positiivisesti nopeammin kuin uskotkaan.

Vinkki 1. Kloonaa itsesi verkkoon

Aika on tärkein yrittäjän tärkein resurssi ja sitä et saa koskaan takaisin. Yksinyrittäjällä etenkin on krooninen aikapula ja usein jatkuva kiire ja stressi. Varmasti sinäkin olet joskus haaveillut muutamasta lisätunnista vuorokaudessa, jotta kaikki tehtävät To do-listalta tulisi toteutettua. Myynti ja markkinointi on elinehto yrityksellesi, joten siitä ei kannata tinkiä aikapulaan vedoten. Mieti siis, miten saat parhaimman tehon käytössä olevista resursseista ja automatisoi mahdollisimman pitkälle markkinointia ja myynnin toimenpiteitä.

Videoiden avulla voit kloonata itsellesi kokonaisen armeijan pieniä digitaalisia kopioita itsestäsi. Jokaisella videolla tulisi olla myynnin ja kokonaisuuden kannalta yksi ratkaiseva tehtävä, jonka normaalisti olet suorittanut tapaamalla asiakkaita kasvokkain tai roikkunut puhelimessa vastaamassa uudelleen ja uudelleen samoihin kysymyksiin.

Digitaalinen kloonisi on kustannukseltaan edullinen (kertakustannus videon teosta) ja se on valmis palvelemaan asiakkaita kaikissa haluamassasi kanavissa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • On tavoitettavissa ympärivuorokauden ja silloin kun yleisölle parhaiten sopii
 • Tekee töitä puolestasi väsymättä kaikkina vuorokaudenaikoina
 • Toimii automaattisesti, kun sinä lomailet (tähän tarvitset suunnittelun ja toteutuksen etukäteen)
 • Rakentaa jatkuvasti luottamusta, jota tarvitaan ostopäätöksen tekemiseen
 • Vastaa väsymättä samoihin usein kysyttyihin kysymyksiin yhä uudelleen ja uudelleen
 • Vakuuttaa ihmiset ammattitaidostasi (kun sisältö tehty oikein!)

Kannattaisiko sinunkin ryhtyä opettelemaan videoiden tekoa itse?

Älypuhelin kulkee päivittäin mukanasi. Nykyajan älypuhelimet ovat tehokkaita multimediastudioita, joilla pystyt tuottamaan tehokkaasti teksti-, valokuva- ja videomateriaaleja markkinointikäyttöön – ihan missä vain! Kännykän perustoiminnot voivat olla riittäviä tarpeeseesi ja muutamilla tarkoin valituilla mobiilisovelluksilla helpotat työtäsi entisestään.

Somevideointi – Tehtävät

 • Videointiasetukset
  Tutustu omaan kännykkääsi. Tarkista videoinnin asetuksista, että tallennat vähintään Full HD-laatuista videota, joka on 1920 x 1080 px. Normaalisti kuvia otetaan 30kpl sekunnissa. Nämä näkyvät asetuksissa yleensä muodossa Full HD 1080 p, 30 fps (30 frames per second). Jos laitteessasi on paljon tallennustilaa, voit mahdollisesti tallentaa vielä korkealaatuisempaa videomateriaalia!
 • Videokuvaus älypuhelimellasi
  Testaa, millä tavalla videokuvaus alkaa ja mitä vaihtoehtoja sinulla on videointivalikossa. Hyödyllisiä työkaluja videointiin on esimerkiksi ruudukkotyökalu, joka auttaa kuvan sommittelussa kultaisen leikkauksen mukaisesti. Yksinyrittäjän paras kamera-apuri on ajastus eli viivelaukaisin, jota käytettäessä ehdit itse kameran eteen sujuvasti, eikä videon alkua näin ollen tarvitse editoida lainkaan!
 • Kuvaa video eli kloonaa itsesi
  Suunnittele videon toteutus: Mitä yleisöä tavoittelet ja mitä haluat heidän tekevän nähtyään videon?
  Mene rauhalliseen paikkaan ja tee kännykälläsi video. Voit kuvata saman sisällön useaan kertaan ja tarkastella videoklippejä aina välissä.
  Mitä voisit tehdä vielä paremmin?

Lue myös artikkeli:

Onko video suttuinen?-Tarkistuslista parempaan videolaatuun


Lisää hyötyjä, vinkkejä ja tehtäviä:
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 1/5 – Kloonaa itsesi verkkoon
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 2/5 – Luottamuksen rakentaminen
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 3/5 – Visuaalisuus
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 4/5 – Näkyvyys ja löydettävyys
Somevideon hyödyt yrittäjälle – Osa 5/5 – Myynnin kasvu


Mikäli kaipaat apua teknisten taitojen haltuunottoon tai uusien sisältöideoiden muodossa, liity Someleontin Sisäpiiriin!
Liity nyt ja saat ilmaisen ”Somen alkeet – vinkkejä yrittäjälle”-PDF-oppaan!


Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.