Pikaopas: YouTube – Kootut vinkit

YouTube -pikaopas

YouTube on some-kanava, johon käyttäjä voi ladata videoita muiden nähtäville ja kommentoitavaksi. YouTube on Googlen oma palvelu, joten sen avulla lisäät hakukonenäkyvyyttä huomattavasti. Palvelua käytetään Google-tilin kautta. Ohessa eväitä YouTube-urasi alkutaipaleelle:

1. Listaa avainsanat

-Miten kuvaat yritystäsi? Miten kuvaat asiantuntijuuttasi? Mistä aiheista teet videoita?

-Käytä avainsanalistaasi profiilikuvauksen laatimiseen sekä videosisältöjä merkitessä tunnisteilla.

2. Linkitä kaikki someprofiilisi

Linkitä muut somekanavasi ja helpota löydettävyyttäsi. Käyttäjä pääsee klikkaamalla kuvakkeita helpoti tutustumaan myös muuhun someviestintääsi!

Oma kanava → Tietoja → Linkki (vie hiiri osion päälle ja klikkaa oikealle ilmestyvää kynän kuvaa)

3. Määritä oletusasetukset

-Täytä palveluun oletustiedot, jotka tulevat jokaiseen lataamaasi videoon: logo, tärkeimmät avainsanat, yhteystietosi, jne. Tämä nopeuttaa videoiden lisäämistä huomattavasti!

Oma kanava → Videon hallintapaneeli → Kanava → Latausten oletusasetukset + Brändäys (logo)

4. Määritä tavoite

-Voit käyttää palvelua esimerkiksi videoiden jakamiseen ja liittämiseen muihin kanaviin (hakukonehyöty+palvelintilan vähempi kuormitus muualla). Jos tavoittelet suurta YouTube-seuraajajoukkoa, pidä videot lyhyinä, persoonallisina ja julkaise usein.

5. Käytä sosiaalisia toimintoja

-Kommentoi muiden videoita, seuraa parhaita YouTube Guruja ja sovella oppimasi omaan toimintaasi.

6. Lisää videoihin kortteja

-Voit lisätä videoihin lisätietoja, jotka ponnahtavat esiin asettetuun kohtaan videolla. Tämän hallinta löytyy videoeditorista välilehdeltä, jossa on palluran sisällä ”i”-kirjain.

-Voit lisätä linkkejä kotisivuusi (esim. blogiin), suositella muita videoitasi tai soittolistaa

7. Tilastojen seuraaminen

https://www.youtube.com/analytics Näet helposti videoiden suosion ja tilisi kehityksen. Linkki toimii, kun olet kirjautuneena sisään palvelussa.

8. Luo soittolistoja

-Jäsennä videosi loogisiin kokonaisuuksiin soittolistojen avulla. Esimerkiksi eri aihepiirejä käsitteleville videoille voit luoda omat soittolistat (esimerkiksi treenivideoille erikseen ”Käsitreenit” ja ”Jalkatreenit”)

Hyppää mukaan SomeleontinYouTube-kanavalle!

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.