Henkilöbrändi ja yrittäjyys – Konkareiden vinkkejä videoilla

Yrittäjän tärkeitä valttikortteja liike-elämässä on oikeanlainen viestintä sekä verkostot. Näiden avulla on mahdollista rakentaa ja kehittää toimintaa aivan uudelle tasolle, sillä bisneselämässä ei menesty piilottelemalla pimeässä sängyn alla tai puurtamalla pitkää päivää yksin vailla yhteistyökumppaneita saati asiakkaita.

Minulla oli ainutlaatuinen tilaisuus olla mukana ”Henkilöbrändäyksellä menestykseen”-tapahtumassa 9.5.2017 tapahtumahotelli Huoneella, Helsingissä. Tapahtuman järjesti upea Elina Koivumäki, jota on tituleerattu muun muassa juristien somekuningattareksi, mutta jonka ainutlaatuisuus tulee esiin etenkin rautaisessa ammattitaidossa sekä uusien upeiden verkostojen rakentamisessa ja oikeiden ihmisten ”törmäyttämisessä”.

Tapahtuma oli todella inspiroiva ja hyvin järjestetty. Loistavat puheenvuorot ja menestykseen johtaneet tarinat olivat hienoa kuultavaa ja niistä oppi paljon. Rento ilmapiiri ja lämmin tunnelma loivat erinomaiset puitteet verkostoitumiselle ja päivän valovoimaiset puhujat olivat myös innokkaita keskustelemaan yleisön kanssa jälkikäteen – mikä olikin loistava tilaisuus kysyä kysymyksiä heiltä! Päivän ohjelma oli suunniteltu hyvin, sillä kuulimme vinkkejä henkilöbrändin rakentamisesta kriisiviestintään sekä menestystarinoihin johtaneita tekoja.

Loppujen lopuksi kyse onkin yksinkertaistettuna siitä, että tietää kuka on, mitä haluaa ja lähtee toimimaan johdonmukaisesti!

Henkilöbrändäys puhututtaa, sillä se on suuri mahdollisuus yrittäjälle rakentaa mainetta omalla alallaan sekä viestiä johdonmukaisesti omalle yleisölleen. Henkilöbrändin ollessa myönteinen ja erottuva, se mahdollistaa myös liiketoiminnan kehittämisen ja menestymisen yrittäjänä. Tämän tapahtuman puitteet olivat mitä loistavimmat, mutta se mikä pienyrittäjää sykähdytti erityisesti, oli mahdollisuus saada käytännönläheistä oppia ja vinkkejä valovoimaisilta henkilöiltä. Uusien mielenkiintoisten kontaktien ja mahdollisten yhteistyökuvioiden määrä oli huikea päivän keskustelujen myötä!

Pyysin tapahtuman puhujilta meille yrittäjille vinkkejä videolle ja nyt saammekin oppia parhailta! Ota kuppi teetä tai kahvia, rentoudu ja katso videoilta Lenita Airiston, Katleena Kortesuon, Elina Koivumäen, Tommi Tervasen, Juuso ”Herbalisti” Karikuusen sekä Pauliina Mäkelän vinkit henkilöbrändäykseen, yrittäjyyteen sekä sosiaaliseen mediaan. Nämä upeat persoonat ovat omilla taidoillaan, päättäväisyydellään ja rohkeudellaan rakentaneet itselleen sekä valovoimaisen henkilöbrändin että kannattavan liiketoiminnan.

Lenita Airisto

Suosittelen ihan jokaista yrittäjää katsomaan tämän videon alusta loppuun! Nyt nimittäin on mahdollisuus oppia upealta naisyrittäjältä, joka on vienyt ideoitaan määrätietoisesti eteenpäin ja tehnyt Suomea tunnetuksi maailmalla.

-Lenita Airisto
Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuma (9.5.2017, Helsinki). Katso myös Lenita Airiston sivut, jonne on koottu hänen uransa tähtihetkiä ja saavutuksia!

Katleena Kortesuo – Viestintäasiantuntija

Katleenan kirjoilla sekä Ei oo totta-blogilla oli suuri vaikutus siihen, että itse uskalsin lähteä yrittäjäksi v. 2014 lopulla. Katleena on upea persoona sekä tietokirjailija, joka onnistuu tiivistämään valtavat määrät hyödyllistä tietoa teoksiinsa ja siivittää ne humoristisella otteellaan. Katleenan teoksista opit siis nopeasti ja hauskasti tärkeitä asioita sosiaalisen median maailmaan, viestintään ja etenkin kriisitilanteisiin valmistaumiseen liittyen.

Katleena tituleeraakin itseään Suomen kalleimmaksi siivoojaksi, sillä hän on tehokas kriisiviestinnän asiantuntija ja kokenut somekohujen vaimentaja.

Minulla oli ilo ja kunnia tavata Katleena ensi kertaa kasvotusten tapahtumassa ja videolta löydät Katleenan vinkit meille yrittäjille someen ja henkilöbrändäykseen liittyen.

 1. Tunnetaidot: hallitse ja kehitä näitä
 2. Ole siellä, missä kohderyhmäsi on
 3. Ole oma itsesi

-Katleena Kortesuo
Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuma (9.5.2017, Helsinki). Katso myös Katleenan Ei oo totta -blogi

Elina Koivumäki (Lexperience) – Laulava lakimies ja juristien somekuningatar

Elina toimi tämän loistavan tapahtuman järjestäjänä, joten hänelle lämpimät kiitokset upeasta kokemuksesta! Olen jo pitkään seurannut Elinaa, sillä hänen Markkinointijuridiikka 2017-kirjansa on yksi tärkeimmistä teoksista, jossa somejuridiikkaa ja markkinoinnin säädöksiä käsitellään kattavasti. Tämä kirja kuuluisi mielestäni jokaisen yrittäjän kirjahyllyyn!

Elina Koivumäki on erinomainen kääntämään koukeroista lakikieltä helposti omaksuttavaan muotoon, joten suosittelen lämpimästi seuraamaan Elinaa somessa sekä hänen Juridiikkaa ja asiakaskokemusta -blogiaan. Mikäli mahdollista, kannattaa myös osallistua tilaisuuksiin, joissa hän on puhumassa, sillä ammattitaito, positiivinen energia ja sydämellisyys, mikä Elinasta huokuu on aivan omaa luokkaansa!

 1. Mieti, kuka sinä olet
 2. Määritä kohderyhmät
 3. Tuota omaa sisältöä

-Elina Koivumäki / Lexperience
Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuman järjestäjä (9.5.2017, Helsinki). Katso myös Elinan Juridiikkaa ja asiakaskokemusta -blogi

Tommi Tervanen – Kotipizza Group Oyj:n edistyksellinen toimitusjohtaja

Tapahtuman yhteydessä Tommi kertoi omaa tarinaansa menestyksekkään franchising ketjun puikoissa. Jo aikaisemmin Kotipizzan erottuva viestintä aina vastuullisuuden kertovista pizzalaatikoista käytännöllisiin vinkkeihin on vaikuttanut omiin ostopäätöksiini ja oli hienoa kuulla Tommilta itseltään, miten tiettyyn arvomaailmaan on päädytty ja miten rehellisyys ja kirkas missio näkyy Kotipizzan toiminnassa aina strategisista päätöksistä joka ikiseen toimipisteeseen asti.

Tommi on siitä esimerkillinen toimitusjohtaja, että hän johtaa pörssiyhtiötään asiakkaita aidosti kuunnellen. Hän etsii jatkuvasti uusia ideoita asiakaskokemuksen ja liiketoiminnan parantamiseen uusilla menetelmillä sekä vastailee itse asiakkaiden twiitteihin. Tästä esimerkkinä vaikkapa Pomo piilossa-ohjelma sekä keväällä käynnistetty hävikintutkintatempaus, johon voit tutustua Tommin Pizzaguy-blogissa

Puheenvuorossaan Tommi kertoi 3 kysymystä, joilla yrityksen missiota voi kirkastaa:

 1. Mitä yhtiö tekee? Maailman parasta _______ (Rima korkealle, menestys ei tule keskinkertaisuudesta!)
 2. Miten? Toimimme ___________________ (Mieti tähän yrityksen arvomaailmaa ja toimintamalleja konkreettisesti!)
 3. Miksi? Haluamme ___________________ (Tämä on se syy mikä motivoi ja kannustaa toimimaan!)

Kotipizzan missio on kiteytetty upeasti: ”Parannamme maailmaa yksi pizza kerrallaan”

Maailman parantaminen näkyy kaikessa toiminnassa: tuoreet ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet, lähiruoan ja luomuruoan suosiminen, kotimaisuusasteen lisääminen, innovatiiviset pizzalaatikot, jotka vähentävät ruokahävikkiä ja helpottavat asiakkaiden arkea. Lista on loputon ja toimintaa on kehitetty hyppäämällä asiakkaan tennareihin ja korkokenkiin sekä ajateltu perinteisen pizzalaatikon ulkopuolelta.

Lämmin kiitos Tommille upeasta puheesta ja esimerkistä meille muille yrittäjille. Videolta löydät vielä Tommin 3 vinkkiä pienyrityksen toimitusjohtajalle!

 1. Kirkasta yrityksen missio
 2. Viesti tehokkaasti missiosta ja innosta
 3. Pistä rima korkealle

-Tommi ”Pizzaguy” Tervanen, Kotipizza Group Oyj:n toimitusjohtaja
Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuma (9.5.2017, Helsinki). Katso myös Tommin Pizzaguy -blogi

Herbalisti eli Juuso Karikuusi – Tubettaja ja esimerkillinen nuori yrittäjä

Juuso nousi suuren yleisön tietoisuuteen YouTube-kanavansa Herbailua kautta. Hän on elättänyt itsensä ”tubettamalla” viimeiset pari vuotta, mutta rakentanut tietä kansan suosioon paljon pidempään. Juuso on valloittava ja huumorintajuinen henkilö ja moni saattaa luulla karismaattisen nuoren miehen nousseen kuuluisuuteen ”yhdessä yössä”. Juuso kuitenkin kertoi tapahtumassa, että hän on tehnyt videoita YouTubeen yli 10 vuotta ja lopulta löytänyt oikeanlaisen tien elättää itsensä tekemällä sitä, mitä hän rakastaa.

Juuso kertoi säästäneensä kaikki videot, jotta hän voi palata niihin jälkeenpäin ja tehdä seuraavalla videolla asioita vielä paremmin. Samalla hänen huima kehityskaarensa tulee dokumentoitua tekemisen myötä – video videolta. Käytännössä menestyksen takana on siis upea persoona, määrätietoinen tekeminen pitkällä aikajänteellä sekä halu kehittyä kokoajan paremmaksi. Tämä yllättävän monelta yrittäjältä puuttuu, joten ottakaamme kaikki oppia Juusosta!

Pyysin Juusolta tapahtumassa pienen haastattelu videolle, jotta me kaikki yrittäjät oppisimme uutta Juuson esimerkin innoittamina!

 1. Usko siihen mitä teet
 2. Mieti freesi idea yritykselle
 3. Älä pelkää byrokratiaa

  -Juuso ”Herbalisti” Karikuusi
  Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuma (9.5.2017, Helsinki). Katso myös Herbalistin Youtube-kanava: Herbailua

 

Pauliina Mäkelä (Kinda Oy)

Pauliina on ensimmäinen Suomen Twitter Kuningattareksi tituleerattu henkilö, jonka aktiivisuus somessa on aivan omaa luokkaansa. Pauliina on esimerkiksi paikalla tapahtumissa livetwiittamassa ja jakamassa tunnelmia suurelle yleisölle. Lisäksi sosiaalisen median koulutukset ja erilaiset valmennukset kuuluvat Pauliinan luotsaaman Kinda Oy:n valikoimiin.

Pauliina on someguru ei vaan tiedon vaan myös aktiivisen tekemisen kautta. Digitaalinen jalanjälki, minkä Pauliina on bittiavaruuteen jättänyt on huikea ja kasvaa jatkuvasti:

Twiittejä 43 000, Blogitekstejä 113kpl, Slideshare esityksiä 194kpl (lähde: www.kinda.fi, 18.5.2017)

Olen Pauliinaan törmännyt aiemmin somekanavien kautta, joten oli upea tavata hänet nyt livenä! Lämmin kiitos Pauliinalle vinkeistäsi yksinyrittäjille. Vinkit löydät tuttuun tapaan videolta.

 1. Tuo oma osaamisesi esiin
 2. Ota some käyttöön
 3. Ole rohkea ja anna sen näkyä

-Pauliina Mäkelä / Kinda Oy
Henkilöbrändäyksellä menestykseen-tapahtuma (9.5.2017, Helsinki). Seuraa Pauliinaa Twitterissä @PauliinaMakela

 

Suuret kiitokset kaikille tapahtumassa olleille upeasta päivästä!

Lämmin kiitos myös sinulle, joka luit tämän tekstini ja katsoit videoita – toivottavasti vinkit saivat myös sinun ideakoneistosi raksuttamaan ja toteuttamaan upeaa tulevaisuutta!

Iloa ja menestystä toivottaen, 

Sanya Saarinen / Someleontti

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *