Facebook Instagram LinkedIn YouTube Pinterest Google+ Twitter

Youtube uutuus: Ohjaa kävijöitä päätösruutua käyttämällä[video]

Päätösruutu – Näin ohjaat liikennettä Youtube-videosta

Video on voimakas työkalu digimaailmassa ja lisäksi somekanavat kehittävät jatkuvasti uusia ominaisuuksia meitä markkinoinnista kiinnostuneita yrittäjiä ajatellen. Youtuben päätösruutu on uusi upea työkalu, jonka avulla voit lisätä Youtube-videon viimeiseen 20 sekuntiin toimintokehoituksia, eli ohjata katsojaa videon lopussa toimimaan haluamallasi tavalla. Päätösruutu asennetaan  Youtuben videonhallintaohjelmassa välilehdellä ”Päätösruutu ja merkinnät”.

Katso videolta, miten voit asentaa jopa 4 katsojaa ohjaavaa toimintokehoitetta kunkin videon loppuun! Videon kesto 5:21, joten hyvin ehdit vaikkapa lounaan lomasta oppimaan tämän!

 

Muistathan myös hyödyntää edelleen Youtuben kortteja! Kortit voi asentaa mihin kohtaan videota tahansa ja ohjata myös niillä kävijöitä esimerkiksi verkkosivustollesi. Kortti ei ole elementtinä yhtä näkyvä ja hallitseva, mutta sopii hyvin videon alkuosioon, sillä kaikki katsoja eivät välttämättä viihdy videoidesi parissa aivan loppuun asti.

Käytä aina Youtube-videoissa monipuolisesti sekä uusia että vanhoja ominaisuuksia, sillä näiden avulla optimoit videosi javoit ohjata

 1. Katsojan toimimaan haluamallasi tavalla
 2. Ohjata lisätiedon pariin
 3. Herättää mielenkiinnon laajemmin

Mitä kauemmin saat ihmisen viihtymään videoidesi parissa, se on merkki hyvästä sisällöstä Youtubelle. Mitä tarkemmin asetat videoihisi valmiudet tulla löydetyksi hakukoneissa ja YT:n omissa videohauissa, sitä paremmin olet löydettävissä. Mitä paremmin rakennat katsojalle polkuja muiden häntä kiinnostavien sisältöjesi pariin, sitä syvemmäksi luottamus rakentuu.

Päätösruutu ja sen 4 elementtiä

Voit valita päätösruutuun neljä elementtiä seuraavista vaihtoehdoista sen mukaan, minkä sisällön pariin haluat katsojaa ohjata.

1. Video tai soittolista
Voit mainostaa kanavallasi olevia muita videoita tai luomaasi soittolistaa. Videota mainostaessasi voit valita videon joko itse tai antaa Youtuben päättää, mitä videota kullekin katsojalle kannattaa suositella.

Soittolistan suosittelu on hyvä vaihtoehto, jos kanavallasi olevat saman aihepiirin videot on kerättynä soittolistoihin.

2. Tilaus
Voit houkutella katsojaa tilaamaan kanavasi. Tilaajat saavat esimerkiksi halutessaan tiedon, kun julkaiset uusia videoita.

3. Kanava
Voit mainosta toista kanavaa, esimerkiksi jos teet yhteistyötä jonkun toisen tahon kanssa ja hänellä on myös oma Youtube-kanava. Tämän on kuitenkin oltava aiheeseen liittyvä ja auttaa katsojaa jollain tavalla eteenpäin eli mikä tahansa kanavapromo ei toimi. Lisäksi jos kyseessä on maksettu yhteistyökuvia, on siitä mainittava selkeästi.

4. Linkki websivustolle
Voit ohjata katsojia url-linkillä hyväksytylle sivustolle. Jotta tämä olisi mahdollista, on sivustosi oltava liitettynä Google Search Consoleen (Katso Youtube-ohje: Sivuston linkin lisääminen).

Kun sivusto on liitetty, voit ohjata yleisöä haluamiisi sivuston osiin. Mieti siis, mikä toiminto kunkin videon yhteyteen ja tavoitteidesi kannalta on oleellisin juuri tässä videossa! Voit ohjata esimerkiksi

 • Uusimpiin blogiartikkeleihisi
 • Tutustumaan palveluihin tai tuotteisiin
 • Ohjata sähköpostilistan liittymislomakkeelle
 • Ohjata tuotetietoihin verkkokaupassa, mikäli kyseessä oli esim. tuotteelle ohjevideo käytöstä

Miten sinä aiot hyödyntää videoita markkinoinnissasi? 

 

Muita aiheita, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua:

Pikaopas: YouTube – Kootut vinkit

Aloita sisältömarkkinointi – 6 syytä+4 vinkkiä

Onko video suttuinen?-Tarkistuslista parempaan laatuun

Lisätietoja: Youtube-ohjeet päätösruutu

By |2016-11-17T13:56:23+00:0017 11 2016|Oppaat, Sisältömarkkinointi, Työkalut, Videot, YouTube|2 Comments

About the Author:

Yrittäjä ja käytännönläheinen somestrategi, sosiaalisen median kouluttaja ja sisällöntuottaja. Autan yrityksiä löytämään oman tyylinsä viestiä somekanavissa sekä mukauttamaan liiketoimintaansa digitalisoituvan maailmamme edellyttämiin raameihin.

2 Comments

 1. Markku 17.4.2017 at 11:37 - Reply

  Moi Sanya,
  Hienoa nähdä, miten arvokas työsi on lähtenyt lentoon. Helppo suositella sinua omiin verkostoihin.
  Mielessä siintää erilaiset yhteistyökuviot eri tahoihin muutenkin juuri nyt ja veikkaan, että otan yhteyttä tästä asiasta pikapuoliin.

  t. make / Creative Element

  • Sanya Saarinen 18.4.2017 at 09:02 - Reply

   Hei Make,
   Lämmin kiitos kommentistasi ja kiitokset kauniista sanoistasi! Odotan mielenkiinnolla yhteydenottoasi, olen avoin erilaisille yhteistyökuvioille digitoiminnan ja yrittäjyyden saralla!

   Iloista päivää toivottaen,
   Sanya

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Olen mukana

Someleontti on Suomen Yrittäjien jäsen!

Someleontti/Sanya on Suomen Yrittäjät ry:n jäsen

Someleontti/Sanya on Suomen Yrittäjät ry:n jäsen


Someleontilla on oma VeriRyhmä! Someleontti.fi / PisaraParaati Hengenpelastusta verenluovutuksella


Kaikki artikkelit

Avainsanat