5 vinkkiä – Lisää tietoturvaa

Lisää tietoturvaa yrityksellesi nopeasti

Tietoturvan taso yrityksissä puhututtaa juuri nyt. Myös somemarkkinointiin ja digitaaliseen toimintaan liittyy paljon järjestelmiä, jotka täytyy suojata ulkopuolisten pääsyltä. Milloin sinä olet miettinyt näitä asioita viimeksi? Ohessa muutama helppo vinkki, joilla pääset alkuun tietoturvan lisäämisessä yrityksellesi.

1. Vaihda salasanat säännöllisesti

Salasanat tulee vaihtaa riittävän usein. Näin voit ehkäistä väärinkäytöksiä. Älä tallenna salasanoja laitteiden muistiin ja luo eri salasana jokaiseen palveluun. Salasanan tulee myös olla riittävän vahva eli sisältää ainakin 8 merkkiä, joista osa on kirjaimia, osa numeroita ja osa erikoismerkkejä. Milloin vaihdoit esimerkiksi Facebook -salasanasi?

2. Suojaa kaikki laitteet virustorjuntaohjelmistolla

Tietokoneet ja älypuhelimet tulee olla suojattua tietojenkalastelun ja virusten varalta. Tämä estää hakkereiden pääsyä laitteillesi sekä estää haittaohjelmien aktivoitumista. Muista suojata myös käyttämäsi verkkoyhteydet ja vältä julkisia verkkoyhteyksiä.

3. Suojaa laitteet pin-koodilla tai salasanalla ja säilytä lukitussa tilassa

Estä ulkopuolisten pääsy laitteillesi hyödyntämällä esimerkiksi salasanoja ja PIN-koodeja. Älä koskaan jätä laitteitasi vartioimatta julkisilla paikoilla ja pidä ne lukkojen takana, kun et käytä niitä.

4. Ota käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen verkkopalveluihin

Lisäsuojaa saat esimerkiksi sometileille ja sähköpostiisi ottamalla kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön. Tällöin kukaan ei voi kirjautua tiliin pelkällä salasanalla ja sähköpostiosoitteella vaan kirjautumiseen vaaditaan vielä erillinen koodi, joka toimitetaan puhelimeesi. Tämä on äärimmäisen tärkeää etenkin, jos teet maksullista mainontaa ja tilin kautta on pääsy esimerkiksi luottokorttitietoihin tai mainostiliisi.

  • Somekanavat
  • Sähköpostitilit
  • www-sivut
  • Pilvipalvelut

5. Edellytä kumppaneiltasi samaa

Yhteistyökuvioissa erilaisia käyttöoikeuksia jaetaan pilvipalveluihin, yhteisiin dokumentteihin ja videoneuvotteluihin. Edellytä vastuullista toimintaa myös yhteistyökumppaneiltasi, jotta yhdessä voitte vaikuttaa tietoturvallisempaan tulevaisuuteen.

Tietoturvan lisääminen ja turvallinen digityökalujen käyttö edellyttää riskien analysointia sekä erilaisten cyberuhkien ennaltaehkäisyä. Tämä lista ei ole kaikenkattava tietoturvaopas vaan käytännönläheinen checklist, jonka avulla yrittäjä voi lisätä merkittävästi digikanavien ja nettiselaamisen turvallisuutta.

Otathan sinäkin ainakin nämä 5 keinoa käyttöön jo tänään?

Jaa artikkeli:
Follow Sanya Saarinen:
Somestrategi, digisisällöntuottaja ja Somesoppa®-kouluttaja. Yrittäjäkokemusta vuodesta 2004 ja digimarkkinoinnin parissa vuodesta 2014. Jaan vuosien varrella oppimani asiat, jotta pienyrittäjät voivat tehdä markkinointia ja myyntiä tehokkaasti digityökaluilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *